Banca Naţională a Românieia anunţat astăzi un curs de referinţă de 4,5409 lei/euro, cea mai scăzută valoare a monedei românești din ianuarie 2014. Dolarul a trecut pragul de 4,35.

Articolul continua dupa recomandari

BNR a anunțat cursul de referință de 4,5409 lei/euro, în creştere cu 0,1% faţă de nivelul din şedinţa precedentă. Leul atinge astfel cea mai joasă valoare din 10 ianuarie 2014, în fața monedei europene.

Cauzele ar fi tendinţă regională care s-a adăugat îngrijorărilor investitorilor legate de o eventuală instabilitate politică în România. Dolarul a urcat din nou peste pragul de 4,35 lei şi a atins un nou nivel maxim istoric, transmite News.ro.

În regiune, zlotul polonez și forintul maghiar, de asemenea, au pierdut teren în fața Euro,

Însă investitorii sunt îngrijoraţi de posibilitatea unei instabilităţi politice pronunţate în România, după ce preşedintele a respins propunerea de premier a coaliţiei PSD-ALDE şi a cerut o altă nominalizare, iar liderii coaliţiei au ameninţat cu demararea procedurilor de suspendare a preşedintelului, transmite News.ro. 


Ești martorul unui eveniment deosebit, ieșit din comun sau amuzant?

- Instalează aplicația Observator (App Store / Google Play), filmează sau fotografiază și trimite către echipa editorială a unuia dintre cele mai bune programe de știri din România.

- Intră pe pagina de Facebook a Observator și lasă-ne un mesaj însoțit de datele tale de contact.