Bugetul din 2017 al Ministerului Educaţiei a fost avizat de Comisiile pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport ale Parlamentului, cu 19 voturi "pentru” şi 10 "împotrivă”.

Articolul continua dupa recomandari

"Ministerul Educaţiei Naţionale are prevăzută suma de 8,243 miliarde de lei, dintre care trei miliarde de lei reprezintă venituri proprii. Educaţia are prevăzute prin proiectul Legii bugetului suma de 25,02 miliarde de lei, la care se adaugă alte 10,6 miliarde de lei credite de angajament, ceea ce reprezintă în total un buget de 35,6 miliarde de lei”, a spus secretarul de stat Gigel Paraschiv. 

Din bugetul total de 25,02 miliarde de lei, 8,24 miliarde de lei reprezintă suma prevăzută pentru Ministerul Educaţiei, 16,6 miliarde de lei sunt pentru bugetele locale, iar din această sumă, 14,04 miliarde de lei sunt de la bugetul de stat, sume defalcate din TVA. 

Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, a declarat că instituţia se va gospodări din banii alocaţi, care vor fi folosiţi prioritar pentru problemele ce nu mai pot fi amânare.

"Este evident că ne dorim cu toţii ca Educaţia, ca domeniu prioritar, să fie foarte bine finanţată. Vrem 6% din PIB. Eu cred că şi 6% din PIB ar fi insuficient ca să rezolvăm toate problemele care sunt în sistemul de învăţământ din România. Sigur, aşa cum arată bugetul în momentul de faţă, grija noastră, a Ministerului Educaţiei Naţionale, este să gospodărim aceşti bani foarte bine şi banii să ajungă către aceste probleme care ard, care nu mai necesită nicio amânare", a spus Pavel Năstase. 

Sursa: News.ro


Ești martorul unui eveniment deosebit, ieșit din comun sau amuzant?

- Instalează aplicația Observator (App Store / Google Play), filmează sau fotografiază și trimite către echipa editorială a unuia dintre cele mai bune programe de știri din România.

- Intră pe pagina de Facebook a Observator și lasă-ne un mesaj însoțit de datele tale de contact.